Työsuhdepyörä on perinteinen polkupyörä tai sähköpyörä, jonka työnantaja tarjoaa työsuhde-etuna työntekijälleen. Työsuhdepyörällä saat pyöräillä missä haluat, sillä ei ole pakko pyöräillä työmatkoja.
Sportkaupasta löydät varmasti itsellesi sopivan työsuhdepyörän, ja meidän kanssamme sopiminen sujuu joustavasti, luotettavasti ja asiantuntevasti.

Näin homma hoituu – helppoa ja joustavaa!

 

1) Selvitä minkä leasingyhtiön kanssa työntantajallasi on sopimus (ePassiBike, GoByBike, Vapaus.io (toimittaa myös Oomi työsuhdepyörät), Etufillari, FleetBike, Ketjureaktio.com, Suomen Työsuhdepyörä vaiko jokin muu). On myös mahdollista, että työnantajasi ostaa pyörän omistukseensa – kerro tästäkin meille! Tällöin leasingkumppani jää prosessista vain pois ja asiat sovitaan suoraan työnantajasi kanssa.
2) Tutustu valikoimaamme ja valitse pyörä, jonka haluaisit työsuhdepyöräksesi.  Jos budjettiin mahtuu, löydät meiltä myös kypärän ja lukon ja muita lisävarusteita (kannattaa kysyä ellei löydy suoraan kaupasta).
3) Lähetä  tiedot haluamastasi työsuhdepyöräpaketista sekä itsestäsi ja työnantajastasi joko lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@sportkauppa.fi . Samaan sähköpostiin voit laittaa kysymyksiä tai yhteydenottopyynnön esim. oikean pyörän valintaa varten.
4) Me otamme sinuun yhteyttä ja kun olemme sopineet lopullisesta paketista, varamme sopimamme tuotteet sinulle ja välitämme tilauksen tiedot sopimillamme hinnoilla työnantajasi leasingkumppanille hyväksyttäväksi. Meidän kanssamme on helppo sopia asioista ja me autamme sinua valinnassasi ja kaikissa asiaan liityvissä kysymyksissäsi.
5) Leasingkumppani tekee sopimukset ja lähettää ne sinulle tai yrityksesi nimeämälle yhteyshenkilölle allekirjoitettavaksi.
6) Leasingkumppani ilmoittaa Sportkauppa.fi:lle tilauksen hyväksymisestä. Hyväksymisen kesto riippuu aina kyseisestä palveluntarjoajasta, mutta keskimäärin siinä menee alle viikko, joskus hyväksyntä tulee ihan muutamassa päivässä.
7) Lähetämme uuden työsuhdepyöräsi sekä mahdolliset lisävarusteet sinulle Matkahuollon kyydillä. Paketti saapuu sinulle ihan muutaman päivän sisällä!
Turvallista työmatkapyöräilyä ja suotuisia säitä toivottaa Sportkauppa.fi väki! 

Muuta työsuhdepyöräedusta

 

Työsuhdepyörä saa olla joko tavallinen polkupyörä tai sähköpyörä. Jotta sähköpyörä luokitellaan polkupyöräksi, sähköpyörän moottorin teho saa olla enintään 250W, sähköpyörän moottori toimii vain poljettaessa ja sen tulee kytkeytyä pois päältä yli 25 km/h nopeudessa. Käytännössä kaikki myytävät sähköpyörät täyttävät nämä vaatimukset.
Lisävarusteet nostavat pyörän verotusarvoa. Oleellista on, että pyörän laskennallinen kuukausimaksu ei nouse yli 100e/kk eli 1200€/vuosi (verottajan asettama raja). Työnantajasi kertoo sinulle enemmän siitä, tarjotaanko pyöräetu palkanpäällisenä etuna vaiko osana palkkaa sekä muista edun verotuksellisista asioista.
Työnantaja ostaa pyörän tyypillisesti leasing-sopimuksella sopimuskumppaniltaan. Työnantaja voi ostaa pyörän myös suoraan omistukseensa, jolloin työnantajan omistaman pyörän luontaisetuarvo lasketaan siten, että pyörän hankintahinta jaetaan pyörän oletetuilla käyttövuosilla.
Myös yrittäjä, joka maksaa itselleen ansiotuloveron alaista palkkaa, voi hankkia itselleen työsuhdepyörän ja tehdä siitä verottajan ohjeistuksen mukaiset vähennykset.
Sportkauppa huolehtii veloituksetta kumppaniverkostonsa kautta takuun piiriin kuuluvista korjauksista.
Sportkauppa ei  tarjoa pyörien huoltoa, mutta mikäli haluat, että huolto sisältyvät työsuhdepyöräetuusi, tulee ne teetättää sellaisessa liikkeessä, joka voi laskuttaa työnantajasi leasingkumppania.

  Työsuhdepyörän tilauslomake


  Palveluntarjoajan tiedot


  Työnantajasi tilauskoodi/asiakasnumero leasingfirmalle


  Tilaajan tiedot


  Tilauksen tiedot

  + Avaa polkupyörät
  + Avaa sähköpyörät

  Sportkauppa ei tarjoa huoltopalveluita, mutta voit sisällyttää työsuhde-etuusi työnantajasi sopimuskumppanin tarjoaman huoltopaketin. Summan voit käyttää huoltopisteessä, jolla on sopimus saman leasingkumppanin kanssa. Tarkemmat huoltoon liittyvät tiedot saat työnantajasi palveluntarjoajalta.