Löydä täydellinen työsuhdepyörä Sportkaupasta – helppo, luotettava ja asiantunteva valinta 

 

Miksi valita Sportkauppa työsuhdepyöräsi hankintaan?

Sportkaupasta löydät laajan valikoiman markkinoiden parhaita työsuhdepyöriä Italian suurimman pyörävalmistajan Atalan mallistosta.  Atalan sähkö- ja polkupyörät tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan.  

Meidän asiantuntevan tiimimme avulla koko hankintaprosessi sujuu vaivattomasti ja joustavasti, alusta loppuun. Etsitpä sitten sähköpyörää tai perinteistä polkupyörää, löydät varmasti tarpeitasi vastaavan mallin meiltä. Kaikki pyörät ovat lähetettävissä suoraan varastostamme, ilman lisäviivästyksiä.


Askel askeleelta – näin hankit työsuhdepyörän Sportkaupasta:

 1.Leasingyhtiön valinta: selvitä minkä leasingyhtiön (ePassiBike, GoByBike, Vapaus.io, Oomi, Edenred Fillari, Etufillari, FleetBike, Ketjureaktio.com, Suomen Työsuhdepyörä jne.) kanssa työnantajasi on tehnyt sopimuksen. On myös mahdollista, että työnantajasi ostaa pyörän omistukseensa – kerro tästäkin meille. Tällöin leasingkumppani jää prosessista vain pois ja asiat sovitaan suoraan työnantajasi kanssa.

 2.Tutustu valikoimaammejavalitse pyörä, jonka haluaisit työsuhdepyöräksesi.  Jos budjettiin mahtuu, löydät meiltä myös kypärän ja lukon ja muita lisävarusteita (kannattaa kysyä, ellei löydy suoraan kaupasta). 

 3.Tilaustiedot: lähetä pyydetyt tiedot haluamastasi paketista sekä itsestäsi ja työnantajastasi helposti joko tämän sivun lomakkeella tai laittamalla samat tiedot kuin lomakkeessa sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@sportkauppa.fi .  

 4.Yhteys ja Vahvistus: Olemme sinuun yhteydessä, vahvistamme valintasi ja pidämme tuotteet varattuina sinulle. 

 5.Leasingkumppanin toimet: Työnantajasi ja leasingkumppani hoitavat sopimusten allekirjoitukset. 

 6.Toimitus: Sportkauppa.fi lähettää työsuhdepyöräsi ja mahdolliset lisävarusteet nopeasti suoraan ovellesi. 

 Näin helppoa se on. Me käytännössä pyöritämme prosessin pitkälti puolestasi. 

 

Mikä on työsuhdepyörä, miten se toimii ja kuka sellaisen voi saada?

Työsuhdepolkupyörän voi saada sellainen henkilö, jonka työnantaja tarjoaa työsuhdepyöräedun. Valintasi voi olla joko perinteinen polkupyörä tai sähköpyörä. Vaikka voisi helposti ajatella, että työsuhdepyörällä olisi velvoite kulkea työmatkoja, näin ei kuitenkaan ole. Voit käyttää sitä täysin vapaasti kaikkeen pyöräilyyn ihan oman mielesi mukaan. 

Työnantaja voi joko ostaa työsuhdepyörät omistukseensa tai tarjota edun valitsemansa leasing-kumppanin kautta. Tyypillisesti työnantajat ovat sopineet, että pyörät hankitaan leasing-sopimuksella sopimuskumppanilta, joka puolestaan ostaa pyörän siltä pyöräliikkeeltä, josta edun saaja on sen valinnut (esim. Sportkauppa.fi).  

Työnantaja voi ostaa pyörän myös suoraan omistukseensa, jolloin työnantajan omistaman pyörän luontaisetuarvo lasketaan siten, että pyörän hankintahinta jaetaan pyörän oletetuilla käyttövuosilla. Tällöin leasingyritys jää vain välistä pois, ja asiat sovitaan suoraan työnantajan kanssa. Myös yrittäjä, joka maksaa itselleen ansiotuloveron alaista palkkaa, voi hankkia itselleen työsuhdepyörän ja tehdä siitä verottajan ohjeistuksen mukaiset vähennykset. 

Kukin työnantaja määrittelee työsuhdepyöräedun sisällön, jonka he tarjoavat henkilöstölleen. Näin ollen edun sisältö vaihtelee työnantajien välillä. Toisilla voi olla pidempi leasingkausi tai korkeampi hintaraja, joillakin sisältyvät varusteet pakettiin, toisilla taas ei. Selvitä siis ensin mitä sinun työnantajasi on pakettiin määritellyt, jotta saamme prosessin sutjakasti läpi. Työnantajasi osaa myös kertoa tarkemmin edusta lisää, esim. tarjoavatko he pyöräedun palkanpäällisenä etuna vaiko osana palkkaa sekä muista edun verotuksellisista asioista. 

Usein etupakettiin saa sisällyttää lisävarusteita. Verottajan hyväksymiä ovat: 

 • kypärä 
 • nastarenkaat 
 • valaisimet 
 • lokasuojat 
 • tavarateline (kiinteä etukori luokitellaan myös tavaratelineeksi) 
 • pyörään kiinnitettävä seisontatuki 
 • lukko  
 • soittokello 

 

Miksi työsuhdepyörä kannattaa?

 Jos mietit, kannattaako työsuhdepyörän hankinta, voimme vastata suoraan, että kyllä kannattaa 

 • voit säästää pyörän hankinnassa merkittävän summan rahaa verrattuna siihen, että ostaisit pyörän “omin päin” ilman etua. Riippuen tuloistasi, voit saavuttaa useiden satojen eurojen veroedun. Voit käyttää edun laskemiseen vaikkapa Vapaus.io:n laskuria (muitakin laskureita löytyy).   
 • työsuhdepyöräetu voi mahdollistaa kalliimmankin pyörähankinnan ilman suuria omia pääomia.   
 • hyvän pyörän myötä houkutus liikkua ja kulkea vaikkapa sitten ne työmatkat pyörällä lisääntyy, mikä on ilman muuta myös etu sekä terveydelle että luonnolle 😊. 

Entä mitä käytännössä työsuhdepyörä maksaa työntekijälle? Yleisimmin edun arvo 100 €/kk vähennetään työntekijän bruttopalkasta. Näin kokonaispalkka pysyy samana, mutta verotettava tulo ja veroprosentti alenee, jolloin nettopalkkasi pienenee keskimäärin vain 60 €/kk.  Tähänkin löytyy laskureita netistä, joilla voit tarkistaa vaikutuksen juuri sinulle. 

 

Mikä on paras työsuhdepyörä juuri sinulle?

 Vastaus tähän kysymykseen riippuu täysin siitä, mihin käyttöön toivot pyörää. Työsuhdepyörää ei tosiaan tarvitse käyttää työmatkoihin, eli tätä ei sinun tarvitse välttämättä ottaa huomioon valintaa tehdessäsi.  

Yleisesti voinee sanoa, että mikäli hankit pyörän käytettäväksi pääasiassa asfaltti- tai hiekkateillä, ja haluat kuljettaa mukanasi joitain tavaroita ja ajella mukavassa ajoasennossa, valintasi voisi olla järkevää kohdistua retkipyörään – joko sähköiseen tai perinteiseen.  

Jos taas haluat ajaa poluilla, mäissä ja vaikeissa maastoissa ja kaipaat tehokasta jousitusta ja urheilullisempaa ajoasentoa, valintasi ehkä kohdistuu maastopyörään – joko sähköiseen tai perinteiseen versioon. 

Moni valitsee työsuhdesähköpyörän perinteisen sijaan, sillä sähköpyörät ovat tyypillisesti kalliimpia kuin perinteiset polkupyörät, jolloin etu mahdollistaa sellaisen hankkimisen ilman suurta summaa pääomaa.  

 

Miten huoltaminen onnistuu?

 Sportkauppa huolehtii veloituksetta kumppaniverkostonsa kautta takuun piiriin kuuluvista korjauksista. Noudatamme valmistajan takuuehtoja. 

Sportkauppa ei verkkokauppana tarjoa muunlaista pyörien huoltoa, mutta mikäli haluat, että huolto sisältyy työsuhdepyöräetuusi, tulee ne teetättää sellaisessa liikkeessä, joka voi laskuttaa työnantajasi leasingkumppania. Sisältyykö huolto etupakettiin vai ei, on työnantajan päätettävissä ja työnantajasi voi myös kertoa, mitkä huoltoliikkeet ovat käytettävissäsi. 

Mikäli etupakettiisi ei kuulu huoltoa varten varattua summaa rahaa, voit toki huollattaa pyöräsi omakustanteisesti ilman sitä. Me neuvomme sinulle mistä löydät lähimmän maahantuojan suositteleman huoltoliikkeen. 

 Me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle oikean työsuhdepyörän ja neuvovat muissakin asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse asiakaspalvelu@sportkauppa.fi tai puhelimitse 040 304 2205 (arkisin 9:30-15:00, soitamme takaisin, jos olemme varattuina juuri kun soitat)    

  Työsuhdepyörän tilauslomake


  Palveluntarjoajan tiedot


  Työnantajasi tilauskoodi/asiakasnumero leasingfirmalle


  Tilaajan tiedot


  Tilauksen tiedot

  + Avaa polkupyörät
  + Avaa sähköpyörät

  Sportkauppa ei tarjoa huoltopalveluita, mutta voit sisällyttää työsuhde-etuusi työnantajasi sopimuskumppanin tarjoaman huoltopaketin. Summan voit käyttää huoltopisteessä, jolla on sopimus saman leasingkumppanin kanssa. Tarkemmat huoltoon liittyvät tiedot saat työnantajasi palveluntarjoajalta.