Laskettelulasien ostajan opas

Hyvät laskettelulasit ovat lähes välttämätön varuste laskettelijalle ja lumilautailijalle. Laskettelulasit suojaavat silmiä viimalta ja tuulelta, sateelta, pöllyävältä lumelta ja auringon häikäisyltä. Ne myös auttavat erottamaan rinteen pinnan muodot. Tämän lisäksi laskettelulasit suojaavat silmiäsi iskuilta esim. kaatuessasi tai laskiessasi vapaalaskua metsässä. 

Sportkaupan laskettelulasivalikoiman löydät täältä: laskettelulasit

Laskettelulasien valinta ja linssien väri 

Laskettelupäivän aikana on rinteessä monenlaista valoa. Aamuhämärän valo on erilaista kuin päivän valo, jolloin voi hyvässä tapauksessa olla todella kirkas auringonpaista. Illalla valo on taas erilaista varsinkin, jos rinteessä on keinovalot. 

Valitessasi laskettelulaseja, mieti mihin aikaan päivästä normaalisti lasket ja valitse linssien väri sen mukaan. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että tummat linssivärit sopivat kirkkaaseen auringonpaisteeseen/muutoin häikäiseviin olosuhteisiin ja kirkkaammat, vaaleammat, kirkkaat ja keltasävyiset linssit sopivat pilvisemmille päiville ja keinovaloon iltamäkeen. Eli valittavana on oman käyttötarkoituksen mukaisesti jopa hyvinkin mustat laskettelulasit, kirkkaat laskettelulasit tai lasit, joissa linssissä on erisävyinen sävytys. 

Joskus toiveena on laskettelulasit peililinssillä. Tämä on lasien käytettävyyden kannalta kuitenkin vain lähinnä ulkonäkökysymys, peililinssi ei sinänsä vaikuta linssin väriin.  Joissakin laskettelulasimalleissa on vaihdettavat linssit eri kelejä ja olosuhteita ajatellen. Sportkaupan valikoimasta löydät useita eri vaihtoehtoja linssin väreiksi. Lisäksi löydät joitakin malleja, joissa on vaihdettavat linssit.    

UV-suojaus   

Ultraviolettisäteily voi aiheuttaa silmille sarveiskalvo- ja linssivaurioita kuten harmaakaihia. Lumi voimistaa vielä säteilyn vaikutusta, joten on tärkeää, että laskettelulaseissa on toimiva varmasti toimiva UV-suojaus. Sportkaupassa myynnissä olevissa Uvexin ja Markerin laskettelulaseissa on aina 100 % UV-suojaus.  

Linssien istuvuus  

Laskettelulaseja pidetään usein päässä useita tunteja päivässä, jolloin niiden istuvuus muodostuu tärkeäksi päivän onnistumisen kannalta. Sportkaupan laskettelulasien runkokehä on vuorattu mukavan pehmeällä vuorauksella mikä tuntuu mukavalta kasvoissa. Kaikkien lasien panta on tarkoitettu käytettäväksi kypärän kanssa ja pannassa on helpot säädöt, joiden avulla saat säädettyä laskettelulasisi sopivan kokoisiksi.

Valikoimassa on myös laseja erilaisille kasvojen muodoille kuten kapeille kasvoille sekä laseja, joiden linssi mahdollistaa hyvin laajan näkymän. Valikoimasta löytyy myös laskettelulasit silmälasien päälle (OTG, over the glasses).  

Linssien huurtuminen

Kuka haluaisi laskea mäkiä linssit huurussa? Ei kukaan. Sportkaupan laskettelulaseissa on kaikissa huurtumaton linssin sisäpinta.   

Laskettelu- ja lumilautailulasit Sportkaupasta 
 

Sportkaupan laajasta valikoimasta löydät lasten laskettelulasit, nuorten laskettelulasit ja naisten sekä miesten laskettelulasit. Mikäli mietit, mitkä olisivat sinulle parhaat laskettelulasit, ota meihin rohkeasti yhteyttä – autamme ja vastaamme kysymyksiisi! 

Mikäli haluat apua laskettelulasien valinnassa, ota meihin rohkeasti yhteyttä – autamme ja vastaamme kysymyksiisi! 

Hyviä laskuja toivottelee Sportkaupan väki 😊