Laskettelukypärän ostajan opas

Sportkaupan laadukkaista Uvex , Marker ja K2 laskettelukypäristä löydät helposti sopivan ja turvallisen laskettelukypärän ja lumilautailukypärän. Näillä legendaarisilta merkeiltä on sanottu löytyvän markkinoiden paras laskettelu-/lautailukypärä – mutta tämä on toki mielipidekysymys.

Sportkaupan laskettelukypärävalikoiman löydät täältä: laskettelukypärät

Laskettelukypärä on tärkeä turvavaruste jokaiselle laskijalle ja lumilautailijalle.

Laskettelukypärä/lumilautakypärä on tärkein turvavaruste rinteessä. Kypärä ei ole pakollinen mutta sen käyttöä suositellaan vahvasti, sillä laskettelukypärä suojaa pääsi iskuilta, joita rinteessä voi tapahtua, vaikka itse osaisit laskea kuinka hyvin. Ei siis kannata ajatella, ettei tarvitse kypärää, koska on jo kokenut rinteiden valloittaja.   

Usein kuulee kysyttävän, voisiko pyöräilykypärää käyttää laskettelukypäränä. Tätä emme voi suositella, sillä kuhunkin lajiin suunnitellut kypärät on suunniteltu sillä periaatteella, että ne suojaavat juuri siinä lajissa tyypillisiltä onnettomuuksilta. Valitse siis rinteeseen laskettelukypärä ja pyörän selkään siihen suunniteltu kypärä.    

Nykykypärät ovat mukavia, teknisesti kehittyneitä ja kivan näköisiä  

Laskettelukypärät ovat kehittyneet paljon ja ovat nykyään hyvinkin teknisiä ja mukavia päässä. Kypärät ovat myös kivan näköisiä. Laskettelukypärät ovat myös miellyttävän lämpimiä kylmillä keleillä. Useissa kypärämalleissa on säädettävät ilmastointiaukot, jotka mahdollistavat mukavan viilennyksen keväthangilla.  

Valitse oikean kokoinen kypärä 

 Valitse laskettelukypärän koko pääsi koon mukaisesti. Kypärän on hyvä istua päähän napakasti mutta ei kuitenkaan niin tiukasti, että se puristaa.  Hyvin istuvan kypärän alle ei tarvitse pipoa, etenkin jos se on umpinaista mallia tai siinä on korvaläpät. Kaikissa Uvex ja Marker laskettelukypärissä on säädettävä koko helpolla rullasäädöllä mikä mahdollistaa kypärän säätämisen juuri oikean kokoiseksi.  

Lisäturvaa MIPS-teknologiasta  

Käytännössä kaikki laskettelukypärät suojaavat käyttäjäänsä suorilta iskuilta. Osa iskuista tulee kuitenkin vinossa kulmassa. Tällaisilta iskuilta suojaavat ns. MIPS-teknologialla varustetut kypärät (Multi-Directional Impact Protection System).  Myös MIPS-kypärät löydät Sportkaupasta.  

  

Visiirikypärä – vaihtoehto niille, jotka eivät halua käyttää erillisiä laskettelulaseja 
 

Lähes yhtä tärkeä varuste kuin laskettelukypärä, on laskettelulasit. Lasit suojaavat silmiä viimalta ja tuulelta, sateelta, pöllyävältä lumelta ja auringon häikäisyltä. Ne myös auttavat erottamaan rinteen pinnan muodot. Lasit myös suojaavat kasvoja kaaduttaessa. Mikäli et halua hankkia erikseen laseja ja kypärää, varteenotettava vaihtoehto on visiirikypärä. Visiirikypärässä erilliset laskettelulasit korvaa kypärään kiinnitetty visiiri, joka on helppo ja nopea nostaa otsalle ja laskea takaisin suojaamaan silmiä.  Sportkaupan valikoimissa on myös todella laadukkaita visiirikypäriä.  

Laskettelukypärän hinta – oikea valintakriteeri? 

Markkinoilla on myös hyvin edullisia laskettelukypäriä. Kypärän valinnassa hinta ei kuitenkaan ole paras valintakriteeri – oma terveys on pienen investoinnin arvoinen. Tutustu siis kypärän ominaisuuksiin huolella ja valitse kypäräsi ensisijaisesti turvallisuus mielessä. Emme suosittele käytetyn laskettelukypärän ostamista, sillä kypärän historiaa ei välttämättä tunneta ja se on saattanut olla mukana komeassa kuperkeikassa missä kypärän rakenne on vaurioitunut. Vaurioitunut kypärä ei tarjoa yhtä varmaa suojaa kuin kunnossa oleva, laadukas kypärä.  

Laskettelu- ja lumilautailukypärät Sportkaupasta

 Sportkaupan laajasta valikoimasta löydät laadukkaat ja turvalliset laskettelukypärät lapsille, nuorille ja aikuisille.  Aikuisten laskettelukypärissä löytyy neutraaleja värejä, jotka sopivat niin naisille kuin miehille.  

Mikäli haluat apua oikean laskettelukypärän valinnassa, ota meihin rohkeasti yhteyttä – autamme ja vastaamme kysymyksiisi! 

Hyviä laskuja toivottelee Sportkaupan väki 😊