Rullaluistelu – hyväksi sydämelle, lihaksille ja nivelille!

Eikö punttisalilla käynti innosta kesähelteillä? Rullaluistelu on täydellinen tapa yhdistää ulkoilu, aerobinen liikunta ja lihaskuntotreenit. Rullaluistelu on myös hauska ja sosiaalinen laji, joka ei katso salien aukioloaikoja. Kun hallitset rullaluistelun taidon, liikkuminen rullaluistimilla retkien lisäksi vaikkapa töihin on varteenotettava vaihtoehto. Lue alta lisää!

Sportkaupan rullaluistelun valikoimassa on K2 Skates, joka on maailman johtavin ja suosituin rullaluistelun tuotemerkki. K2 valikoimasta löydät rullaluistimet, rullaluistelusuojat, rullaluistelukypärät ja rullaluistelutarvikkeet. Tutustu koko valikoimaamme täällä: rullaluistelu

Rullaluistelu kehittää tasapainoa, koordinaatiota ja lihaskuntoa, erityisesti jalkojen ja keskivartalon alueella. Se myös parantaa aerobista kuntoa ja kestävyyttä. Lisäksi rullaluistelu on laji, joka rasittaa niveliä huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi juoksu tai tanssi. Alla joitakin rullaluistelun tarjoamia etuja:

💦Tehokas kuntoilulaji ja apu painonhallinnassa: Rullaluistelu parantaa kestävyyttä, voimaa ja lihaskestävyyttä. Rullaluistelussa käytetään yli 600 kehon lihasta, ja se kehittää sekä kiinteyttää yläselkää, reisiä, käsiä, vatsaa sekä takapuolta. Rullaluistelu on tehokas tapa polttaa kaloreita!

💛 Sydän- ja verisuoniterveyden parantaminen: Rullaluistelu on aerobista liikuntaa, joka auttaa vahvistamaan sydäntä ja parantamaan verenkiertoa. 

🦾Nivelten liikarasituksen välttäminen: Tutkimukset osoittavat, että rullaluistelu aiheuttaa melkein puolet vähemmän niveliin kohdistuvaa rasitusta juoksuun verrattuna. Monet lääkärit suosittelevat rullaluistelua polvivammoista kärsiville ihmisille vaihtoehtona juoksulle, tanssille tai aerobicille.

🤸 Tasapainon ja koordinaation parantaminen: Rullaluistelu vaatii hyvää tasapainoa ja koordinaatiota, joten se auttaa kehittämään näitä taitoja. Tämä voi puolestaan auttaa parantamaan suorituskykyä myös muissa urheilulajeissa ja päivittäisessä elämässä.

🙋Stressin hallinta: Rullaluistelu on hyvä tapa rentoutua. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja luonnosta, mikä auttaa parantamaan mielialaa ja hyvinvointia. Rullaluistellessa ei ehdi miettimään murheita!

👬Sosiaalisten suhteiden ylläpito: Rullaluistelu on hauska ja sosiaalinen aktiviteetti. Pyydä kaveriasi mukaan tai lähde rullaluisteluretkelle perheen kanssa! Rullaluistelun harrastajille järjestetään myös erilaisia rullaluistelutapahtumia, joissa voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja jakaa yhteisen harrastuksen iloa.

🎒Rullaluistimet ovat erittäin kätevä liikkumisväline: kun rullaluistelun taito on hallussa, rullaluistimet ovat hyvä ja ekologinen vaihtoehto polkupyörälle (autosta puhumattakaan) vaikkapa työmatkoille. 

Ennen rullaluistelun aloittamista on tärkeää varmistaa, että on hankkinut laadukkaat luistimet ja riittävät suojavarusteet. Luistelu on hyvä aloittaa rauhallisesti ja tasaisella alustalla, kunnes oppii hallitsemaan tasapainon ja perustaidot. Rullaluistelu voi tuntua aluksi vaikealta, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta tasapainoilusta pyörillä. Mutta kuten monen muunkin taidon kanssa, harjoitus tekee mestarin, ja kun opit hallitsemaan tasapainoa ja liikkumaan rullaluistimilla, rullaluistelusta tulee todella helppoa ja hauskaa!

Taitotasosta riippumatta on tärkeää muistaa käyttää asianmukaisia turvavarusteita, kuten kypärää, polvi- ja kyynärpääsuojia sekä rannetukia, jotta välttyy loukkaantumisilta ja voi nauttia lajista turvallisesti. Rullaluistellessa – ihan kuten pyöräillessä tai muutoin liikkuessa – on tärkeää myös noudattaa liikennesääntöjä. Ihan hurjaksi ei kannata heittäytyä, kuoppa tiessä saattaa yllättää ikävästi. Rullaluistimet kannattaa myös huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti – ihan kuten polkupyöräkin.

Kaiken kaikkiaan rullaluistelu on terveellinen, hauska ja yhteisöllinen harrastus, joka sopii kaikenikäisille ja -tasoisille ihmisille.

Sportkaupasta löydät rullaluistimet, rullaluistelusuojat ja tarvikkeet perheen pienimille, aloittelijoille ja experttitason luistelijalle.  Rullaluistimen pyörän koko on tärkeä valintakriteeri kun mietit, mitkä rullaluistimet hankkisit: mitä suurempi pyörä, sitä kovemman vauhdin voit rullaluistimilla saavuttaa. Aloittelijan kannattaa valita pienempirenkainen rullaluistin (80–84 mm). Näillä luistimilla matka taittuu – mutta ei liian vauhdikkaasti. Pienempirenkainen luistin on myös ketterämpi ja helpompi hallita. Harrastajalle sopivat rullauistimet, joiden rengaskoko on 84–90 mm ja ekspertti voi siirtyä jo 90–100 mm renkaisiin. Mitä suuremmat renkaat, sitä kovempi vauhti on saavutettavissa ja sitä enemmän osaamista luistimen hallinta vaatii.

Vaikka juniorit kasvavat silmissä melkein valonnopeudella, ei silti kannata ostaa rullaluistimia liiallisella kasvuvaralla. Rullaluistin voi olla kömpelö tai jopa vaarallinen ollessaan huomattavasti oikeaa jalankokoa isommat.

Sportkaupan asiakaspalvelu auttaa sinua valitsemaan itsellesi oikeat rullaluistimet, rullaluistelusuojat ja kypärän. Laita meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@sportkauppa.fi, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!