Vinkit ja linkit lumilautailutarvikkeiden hankintaan.

Jotta lumilautailusta saa kaiken irti, tarvitset sinulle oikean lumilaudan, lumilautasiteet ja lumilautakengät. Toki kypärää unohtamatta! Tässä hyvin lyhyet ohjeet, linkit tarkkoihin ohjeisiin löydät alta.

Sportkaupan lumilautailun koko valikoiman löydät täältä: lumilautailu

Tässä hyvin lyhyesti LUMILAUDAN valinnasta. Kattavat ohjeet löydät lumilaudan ostajan oppaasta.

Lumilautaa valitessasi mieti ensin oma osaamistasosi sekä mihin tarkoitukseen lumilautaa haet: oletko aloittelija vai kokenut lautailija, haetko lautaa rinnelaskuun, freestyleen vaiko vapaalaskuun?

Tämän jälkeen valitse oikean pituinen lumilauta. Lumilaudan pituus on tyypillisesti hyvä, kun se yltää noin omaan leukaan. Laskijan kokemus sekä laskutyyli tulee myös huomioida pituutta valitessa: kokeneempi ja vauhdikkaampi laskija voi valita pidemmän laudan kuin vähemmän laskenut. Oikea lumilaudan pituus lapselle ja nuorelle voidaan hyvin valita samalla tavalla kuin aikuiselle.

Lumilaudan leveys kasvaa suhteessa laudan pituuteen, sillä yleensä pidemmän lumilautailijan kenkä on isompi ja näin ollen laudankin täytyy olla vähän leveämpi. On tärkeää, että kenkä mahtuu laudalle hyvin, sillä jos kenkä tulee laudan sivuista paljon yli, voivat kengän kärjet tai kanta osua laskussa lumeen, jolloin kaatumiset voivat lisääntyä ja laskemisesta menee ilo. 

Lumilaudoista löytyy paljon eri ominaisuuksia ja materiaaleja, joilla tuotteen tyyliä saadaan muokattua halutunlaiseksi. Tuotteessa käytettyjen materiaalien lisäksi myös profiili vaikuttaa laudan jäykkyyteen ja laskuominaisuuksiin. Lue tarkat ohjeet ylempää löytyvästä linkistä!

Tässä hyvin lyhyesti LUMILAUTAKENKIEN valinnasta. Kattavat ohjeet löydät lumilautakenkien ostajan oppaasta

Lumilautakengän valinnassa kannattaa kiinnittää kengän koon lisäksi huomiota käyttötarkoitukseen soveltuvaan kengän jäykkyyteen. Nämä tiedot löytyvät kunkin kengän tuotetiedoista. Korkeisiin hyppyihin ja vauhdikkaaseen/aggressiiviseen laskuun kannattaa valita hieman jäykemmät kengät, jotka toimivat voimakkaille ja kokeneille laskijoille paremmin kuin pehmeät kengät. Lue tarkat ohjeet ylempää löytyvästä linkistä!

Tässä hyvin lyhyesti LUMILAUTASITEIDEN valinnasta. Kattavat ohjeet löydät lumilautasiteiden ostajan oppaasta.

Lumilautasiteen koko valitaan lumilautakengän koon mukaan. Joustavampi side sopii aloittelijoille sekä freestylelaskuun (”jibbailu”). Jäykempää sidettä suositellaan aktiivisemmille laskijoille, joilta löytyy voimaa ja taitoa laskemiseen. Lasten lumilautasiteet ovat yleensä joustavia ja helppoja perheen pienimmänkin itse käyttää. Lue tarkat ohjeet ylempää löytyvästä linkistä!

Yleissääntönä voidaan pitää sitä, että jos sinulla on jäykkä lumilauta, kannatta valita myös jäykempi side ja kenkä. Joustavan lumilaudan kanssa siteen ja kengän tulisi olla myös joustavammalta puolelta. Näin kaikki välineet toimivat parhaiten yhteen.

Mikäli haluat apua valinnassa, ota meihin rohkeasti yhteyttä – autamme ja vastaamme kysymyksiisi. Asiakaspalveluumme saat yhteyttä joko sähköpostitse asiakaspalvelu@sportkauppa.fi tai puhelimitse 040 304 2205 arkisin 9:30-15:00 (soitamme takaisin, jos satumme olemaan juuri varattuna, kun soitat).