Freestylesuksien ostajan opas

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Freestylesuksien synonyymeja on temppusukset, twintipsukset, twinit, parkkisukset ja parksukset. Joka tapauksessa kyseessä on laskettelusukset freestyle-laskijoille, mikä tarkoittaa, että suksilta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia ja teknologiaa kuin esim. rinnesuksilta.   

Meiltä löydät niin lasten temppusukset kuin vaativimpienkin konkareiden hurjapäisimpiin hyppyihin tarkoitetut huippuluokan freestylesukset.  Sportkaupasta löydät freestylesukset parkkilaskijoille maailman johtavilta brändeiltä Völkl, K2 ja Line. Lisäksi löydät meiltä myös markkinajohtajan Markerin siteet freestyle suksiisi.   Täältä löydät Sportkaupan koko freestylesuksivalikoiman: freestylesukset

Oikeiden freestylesuksien valinta on välttämätöntä nautinnollisen ja turvallisen kokemuksen takaamiseksi rinteillä. 

Alla on muutamia neuvoja, jotka auttavat sinua valitsemaan oikeat sukset. Jos sinua kuitenkin vielä ohjeiden lukemisen jälkeen jännittää ostaa freestylesukset netistä, ei hätää: asiantuntijamme auttavat sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivat ja oikean pituiset twintipsukset!

Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse asiakaspalvelu@sportkauppa.fi tai puhelimitse 040 304 2205 (arkisin 9:30-15:00, soitamme takaisin jos olemme varattuina juuri kun soitat)  

Miten valita hyvät temppusukset?  

Mitään tyhjentävää vastausta on vaikea antaa, mutta tässä vinkkejä, joiden avulla pääset hyvin eteenpäin. Ja tosiaan, ota meihin yhteyttä ja me autamme valinnassasi.  

Määritä taitotasosi:  

Oletko aloittelija, keskitason tai kokenut hiihtäjä? Taitotasosi vaikuttaa siihen, minkä tyyppiset parkkisukset ovat sinulle parhaat. Sportkaupan valikoimista aloittelijalle soveltuvat hyvin esimerkiksi Völkl Revolt 81 ja Völkl Revolt Jr mallit. Keskitasoiselle temppulaskijalle hyvä valinta on Völkl Revolt 86, joka soveltuu myös huippulaskijoille ja kokeneet laskijat suosivat mm. Line Blend, K2 Poacher ja Völkl Revolt 96 malleja.  

Oikea freestylesuksen pituus:  

Kuten kaikissa laskettelusuksissa, myös temppusuksien pituuden tulee olla sopiva suhteessa omaan pituuteesi ja hiihtotyyliisi. Yleissääntönä on, että oikean pituiset freestyle-sukset yltävät aloittelijoilla noin nenään saakka ja kokeneemmilla laskijoilla otsan/päälaen tasolle.  

 Ehkä sinulla on lasten temppusukset hankintalistalla ja olet miettinyt, minkä pituiset temppusukset olisivat se oikea valinta juniorin tarpeisiin? Myös lasten temppusuksien pituus on hyvä olla laskijan leuan ja päälaen välille. Kuten aikuisilla, myös lapsilla laskijan taitotaso vaikuttaa valintaan. Mitä osaavampi laskija, sitä paremmin hän hallitsee hieman pidemmät sukset.  

Lapset kuitenkin kasvavat hurjaa vauhtia, joten kun hankit temppusukset lapselle, kannattaa ottaa sukset, joiden pituudessa on sen verran varaa, ettei lapsi ei kasva ulos suksista kesken talvikauden. Liian pitkiä suksia ei kuitenkaan kannata hankkia, tällöin harjoittelu voi olla liian vaikeaa.  

Oikea freestylesuksen leveys:  

Freestylesuksia on eri leveyksiä, ja leveys vaikuttaa niiden suorituskykyyn eri olosuhteissa. Kapeammat sukset (noin 72-90 mm jalan alla) sopivat sekä temppu – ja rinnelaskuun, kun taas leveämmät sukset (90 mm+) sopivat parhaiten temppulasketteluun parkissa, isompiin hyppyihin tai jopa syvemmän lumen vapaalaskuun.  

Freestylesuksen flex eli jousto:  

Freestylesuksissa on usein joustavampi flex kuin rinnesuksissa ja lisäksi kärjessä sekä kannassa on ns. rocker muotoilu, mikä tarkoittaa sitä, että suksen kärki ja kanta kääntyvät ylöspäin. Pehmeämpi jousto suksessa (flex) mahdollistaa helpomman ohjattavuuden ja paremman hallinnan temppujen ja hyppyjen aikana. Twin-tip-suksissa kärki ja kanta on käännetty selkeästi ylöspäin, mikä helpottaa hyppäämistä myös taaksepäin ja laskeutumista hypyistä.  

Sopivat laskettelusiteet freestylesuksiin  

Freestylesuksissa ei ole valmiiksi asennettuna siteitä. Useissa suksissamme on valmiiksi ehdotukset suksiin soveltuvista siteistä. Sportkaupasta löydät maailman eniten käytetyn sidemerkin Markerin laskettelusiteet – ja me neuvomme valinnassa! 

Henkilökohtainen mieltymys on tärkeässä roolissa sopivien freestylesuksien valinnassa. Se, mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle, joten luota omaan kokemukseesi ja mukavuustasoosi lopullisen päätöksen tekemisessä.  

Turvallisia hyppyjä toivottelee Sportkaupan väki 😊